why-argentina-dk

Argentina er et meget stort land. Det har ørkener, tropiske skove, bjerge, kysten, og den sydligste by i verden. Derfor er det et land, der har en masse at byde på. De mange forskellige terroirs og klimaer gør det en stor grund til at producere vine. Landets rigdom parret med vores sommelier viden giver os mulighed for at bringe dig et stort udvalg af gode kvalitetsvine. Og det er det, der Argenvino handler om.

ARGENTINA OG VIN

Argentina prale af et væld af naturressourcer og områder af stor landskabelig skønhed, herunder høje topmøder og sletter, frodige skove og helt tørre ørkener, skove og stepper, gletsjere og vandfald. Enhver landskab du kan forestille dig, kan du finde et sted på argentinsk jord. Argentinske vinfremstilling regioner er ofte placeret i brede dale eller skrånende sletter og tilbyde ideelle betingelser for drue voksende. Det skal også bemærkes, at de fleste af vores vinmarker ligger langt fra byerne og deres forurening, og vokse på unge, næppe dyrkede jord. Hver detalje gør argentinsk vin unikke, autentiske, og bemærkelsesværdig på grund af sin intense farver, dybe aroma og bred vifte af varianter.

NORTHERN ARGENTINA

Vinavl er udviklet i regionen komponeret af en række høje plateauer, der omfatter et system af bjergkæder, vulkaner, dræning laguner fra endorheic bassiner og salt sletter. Northern Argentina klima er mildt, med bemærkelsesværdige termiske amplituder og ekstraordinær atmosfærisk gennemsigtighed. Cafayate, den vigtigste vinproducent i regionen, har et varmt klima med kølige nætter. Det skiller sig ud for sin store termiske amplitude og lange somre, der giver mulighed for vinstokke til at vokse usædvanligt. Denne vækst er også på grund af sine dybe sandede jorder. Ukrudtsbekæmpelsesmidler sygdomme har ringe effekt på regionen, og der er lav risiko for sene fryser og haglbyger.

DET CUYO REGION

For regionen San Juan og Mendoza, vinstokke udgjorde centrum for deres økonomi. I begge provinser blev vinmarker indført fra Chile eller Santiago del Estero og blev centrum for deres økonomi i begyndelsen af XVII århundrede. Industrien voksede til at blive regionens dominerende aktivitet.

Østlige Cuyo

Denne vin region er placeret på en almindelig, floder Mendoza og Tunuyán løber igennem den. Området rummer den største vingård udvidelse i landet og for de sidste par år har oplevet en omstrukturering i retning af high-end vinfremstilling. De dominerende sorter er Criolla Grande, Cereza, Bonarda, Moscatel Rosado, Malbec og Cabernet Sauvignon.

Sydlige Cuyo

Dette område har over to århundreders historie, og der er vingårde, der har gjort high-end vine i over 90 år. Gennem de seneste år, de sorter med den største ekspansion er Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay og Sauvignon Blanc.

PATAGONIA

Beliggende i oase beliggende i Patagonia mest nordlige område og nyder godt af udestående klimatiske forhold, har high-end vinfremstilling udviklet i de senere år. Hundrede år siden, Río Negro pioner i denne aktivitet og for ti år siden, andre dale i Neuquen, La Pampa og Chubut tiltrådte i.

Internationale sorter som Cabernet Sauvignon eller Chardonnay har tilpasset glimrende til disse regioner. Ikke desto mindre har Malbec været det mest tiltrækkende for nye investorer og den mest fejret af forbrugerne. I dag er Pinot Noir gør støj og internationale kritikere har erkendt dette sorter elegance.

Mapa
regiones-dk